Wijzigingen in basis Cambuur, extra coronamaatregelen

Trainer Henk de Jong in het stadion van SC Cambuur. FOTO ANP

Vermoedelijk staan Doke Schmidt en Jamie Jacobs zondagmiddag in het thuisduel met FC Dordrecht in de basis bij SC Cambuur. Ondertussen zijn in Leeuwarden extra coronamaatregelen genomen.

Een definitieve opstelling kon trainer Henk de Jong vrijdag na de training nog niet geven, al was het maar omdat er zaterdag ook nog wordt getraind. Er is echter weinig aanleiding om te sleutelen aan de ploeg waarmee Cambuur afgelopen dinsdag in de tweede helft een doelpuntrijke zege tegen Helmond Sport In de wacht sleepte. Om die reden ligt het voor de hand dat invallers Schmidt en Jacobs zondag in de basis staan.

Cambuur keerde het tij na rust in Brabant, een comeback die het soms nog wisselvallig spelende team misschien nodig had. ,,Misschien is dit wel de hobbel die we moesten nemen”, filosofeerde De Jong tijdens het persmoment met de media in een verder leeg stadion.

Leeg is het aan het Cambuurplein zondag ook als gevolg van de coronamaatregelen van het kabinet. In het voetbal zijn inmiddels meerdere clubs met besmettingen geweest en dat mist ook in de maatregelen zijn uitwerking niet. Bij Cambuur zijn die samen met de GGD aangescherpt. Zo zijn er inmiddels drie in plaats van twee kleedkamers en mogen spelers tijdens bijvoorbeeld de dagelijkse lunch op anderhalve meter nog maar met twee man tegelijk aan een tafel zitten in plaats van met vier.

Ondertussen loopt de ziekenboeg voorzichtig leeg. Robin Maulun (wreef) zit zondag mogelijk weer bij de selectie, spelers als Delano Ladan en Ragnar Oratmangoen sluiten komende week ook weer voorzichtig aan. Jasper ter Heide is nog een vraagteken voor het duel met Dordrecht, hij heeft last van de knie en ontbrak vrijdag.

Dit weekend verschijnt er een uitgebreid interview met nieuweling Joris Kramer op deze site.

Nieuws

menu