Wijnaldum: overtreding op Van Dijk was onacceptabel

Wijnaldum: overtreding op Van Dijk was onacceptabel ANP

Georginio Wijnaldum heeft geen goed woord over voor de overtreding van doelman Jordan Pickford zaterdag op zijn ploeggenoot Virgil van Dijk in de stadsderby tussen Everton en Liverpool. "Een ongelukkige tackle, dat kan altijd gebeuren", zei hij tijdens een virtuele persconferentie vanuit het Okura hotel in Amsterdam. "Maar dit was echt onacceptabel. Niet normaal."

Doelman Pickford ging zo hard door op Van Dijk dat de aanvoerder van het Nederlands elftal een groot deel van het seizoen niet meer in actie komt. "En hij wordt niet eens geschorst", baalt Wijnaldum. "Everton tegen Liverpool is een derby. Je kan een beetje over de schreef gaan, maar niet zo. Kijk hoe Richarlison doorging op Thiago. Dat was echt heel vies hoor. De meeste spelers van Liverpool hebben niet geslapen na die charge op Van Dijk. Het is voor ons heel moeilijk te accepteren. Ik heb Virgil gesproken, het komt wel weer goed met hem. Maar niet nu. Hij is er kapot van. Het is pas net gebeurd."

Liverpool gaat Van Dijk missen, weet Wijnaldum. "Hij is zo belangrijk voor ons. Sinds hij hier is, gaat het goed met Liverpool. Hij is een leider. Laatst speelden we met Nederland tegen Polen en de Nederlandse televisie volgde hem de hele wedstrijd in een leeg stadion in Amsterdam. Dan zie je pas wat voor een leider hij is. Hij zet iedereen op de juiste plaats. Hij is een coach in het veld."

Wijnaldum kijkt uit naar de uitwedstrijd van woensdag tegen Ajax in de Champions League. "Ik ken die ploeg erg goed", zegt hij. "Ze kunnen echt goed voetballen. Het is jammer dat er geen publiek welkom is. Ook voor mijn familie en vrienden. Supporters van beide ploegen in het stadion horen erbij. Maar dat is nu eenmaal de situatie waar we in zitten. Het kan niet anders nu."

Nieuws

menu