Wielrenners Van Aert en Van Avermaet kopmannen België op WK

Wielrenners Van Aert en Van Avermaet kopmannen België op WK

Wielrenners Van Aert en Van Avermaet kopmannen België op WK ANP

De wielrenners Wout van Aert van Jumbo-Visma en Greg van Avermaet van CCC zijn de kopmannen van de Belgische ploeg voor de wegwedstrijd bij het WK in Italië, op zondag 27 september. Van Aert rijdt ook de tijdrit, net als Victor Campenaerts. Bondscoach Rik Verbrugghe heeft daarnaast Tiesj Benoot, Oliver Naesen, Pieter Serry, Jasper Stuyven, Loïc Vliegen en Tim Wellens geselecteerd voor de wegwedstrijd.

Van Aert is sinds de hervatting na de corona-onderbreking bezig aan zijn meest succesvolle seizoen als wegwielrenner. Hij won onder meer Strade Bianche, Milaan-Sanremo en al twee etappes in de Tour de France. Ook in de bergetappes maakt de Belg als knecht van geletruidrager Primoz Roglic veel indruk.

De WK wielrennen zouden aanvankelijk plaatsvinden in Aigle-Martigny, maar de Zwitsers haakten vanwege de coronapandemie af als organisator. Begin september werd Imola aangewezen als vervanger. Er wacht de renners op en rond het plaatselijke autocircuit een klimparcours over 258 kilometer, met daarin bijna 5000 hoogtemeters.