Wielrenner Van Aert opnieuw Flandrien van het jaar

Wielrenner Van Aert opnieuw Flandrien van het jaar ANP

Wout van Aert is opnieuw gekozen tot Flandrien van het jaar. Daarmee eert de krant Het Nieuwsblad de wielrenner van het jaar in België. Van Aert hield aanstormend talent Remco Evenepoel en Yves Lampaert achter zich. De renner van Jumbo-Visma mocht uit handen van premier Alexander De Croo een kunstwerk van Fernand Vanderplancke in ontvangst nemen.

Van Aert sloot eind oktober zijn wielerjaar af met een tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen achter Mathieu van der Poel. Daarvoor had hij al Milaan-Sanremo en de Strade Bianche gewonnen, net als twee etappes in de Tour de France. Op de WK werd hij zowel tweede op de tijdrit als in de wegwedstrijd. Twee weken geleden kreeg hij al de Nationale Trofee voor Sportverdienste. Die wordt uitgereikt in België aan een sporter of sportploeg die zich in een jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt en kan maar één keer worden gewonnen.

"Een verrassing is het dit jaar niet, maar het is nog altijd een mooie bekroning", reageerde Van Aert op zijn nieuwe prijs. "Door de val van Remco Evenepoel is het geen tweestrijd geworden, anders was het wel spannend geweest voor deze trofee. Ik denk dat hij zowat elke koers waarin hij startte, gewonnen zou hebben."

Nieuws

menu