Wielrenner Matthews terug naar Australische ploeg

Wielrenner Matthews terug naar Australische ploeg ANP

De Australische wielrenner Michael Matthews keert terug naar 'huis'. De 29-jarige sprinter rijdt de komende twee jaar voor de Australische ploeg Mitchelton-Scott. Matthews lag eigenlijk nog tot eind 2022 vast bij Team Sunweb, maar hij hoeft zijn contract bij de ploeg van Iwan Spekenbrink niet uit te dienen.

De Australiër is ontevreden dat hij bij Sunweb niet langer wordt uitgespeeld als afmaker in de klassiekers en sprintetappes. Op eigen verzoek mag Matthews daarom vertrekken. "Dit is het juiste moment om te gaan", zegt Matthews. "Als sprinter voel je dat moment aan. Mitchelton-Scott heeft me met open armen ontvangen, dat is heel speciaal."

Matthews reed tussen 2013 en 2016 al voor de Australische formatie, die toen nog Orica-GreenEdge heette. Hij verhuisde daarna naar de Sunweb-ploeg. In zijn eerste jaar bij dat team won de Australiër niet alleen twee etappes in de Tour de France, maar ook de groene trui. Matthews heeft in totaal acht etappezeges in de grote rondes op zijn naam staan. Hij rijdt nu niet de Tour, maar later in het jaar wel de Giro d'Italia.

Nieuws

menu