Wielrenner Jakobsen blij en dankbaar met nieuw gebit

Wielrenner Jakobsen blij en dankbaar met nieuw gebit ANP

Fabio Jakobsen heeft acht maanden na zijn zware crash in de Ronde van Polen een nieuw gebit. De sprinter van Deceuninck - Quick-Step maakte dat zelf bekend op zijn Instagram met een foto van voor de ingreep en een foto met een stralende lach van erna. "Zoek de 10 verschillen", schreef de wielrenner bij de foto's.

Jakobsen kwam in augustus vorig jaar zwaar ten val toen hij in een sprint in de Ronde van Polen in de hekken belandde nadat Dylan Groenewegen van zijn lijn was afgeweken. De Nederlandse sprinter revalideerde ruim acht maanden van zijn verwondingen en onderging forse ingrepen aan zijn kaak, gebit en gezicht. Hij maakte zijn rentree in april in de Ronde van Turkije.

"Ik ben zeer dankbaar voor al het werk dat is verzet om mij mijn tanden terug te geven', schrijft Jakobsen waarbij hij iedereen bedankt. "Het zijn veel autoritjes naar Nijmegen, Rosmalen en Grave geweest, maar het is het allemaal waard geweest."

"Ik richt me nu op de komende doelen dit seizoen. Eerst het Nederlands kampioenschap dit weekend, met een grote glimlach. Daarna een trainingskamp in Livigno, de Ronde van Wallonië en de Vuelta."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport