Wielrenner Evenepoel heeft eigen zegegebaar

Wielrenner Evenepoel heeft eigen zegegebaar ANP

De Belgische wielrenner Remco Evenepoel blijft maar winnen en dus heeft hij een eigen 'zegegebaar' bedacht. De 20-jarige Evenepoel veegde met zijn rechterhand even over zijn linkerschouder toen hij na een geslaagde aanval bergop als eerste over de finish kwam op de Picón Blanco, de berg waarop de derde etappe in de Ronde van Burgos werd beslist.

Het toptalent van Deceuninck - Quick-Step lijkt te zijn geïnspireerd door de Amerikaanse rapper Jay-Z, die in de clip van zijn nummer Dirt off your shoulder ook over z'n schouder veegt. "Dit is het zegegebaar waaraan ik aan het werken was", zegt Evenepoel tegen Belgische journalisten. "Het is iets van mezelf. Niet egoïstisch bedoeld. Maar ik denk niet dat veel renners die al hebben gedaan. Dit is nu de Remco-beweging."

Evenepoel wordt in eigen land al gezien als de nieuwe Eddy Merckx. Hij won vorig jaar de Clásica San Sebastian en veroverde in Alkmaar de Europese titel tijdrijden. Bij de WK greep hij zilver op de tijdrit. Evenepoel won dit seizoen, dat vanwege de coronacrisis flink is gereduceerd, al de rondes van San Juan en de Algarve. Hij boekte in Burgos al zijn vierde ritzege van 2020.

Nieuws

menu