Wielerploeg EF ziet Giro liever voortijdig eindigen

Wielerploeg EF ziet Giro liever voortijdig eindigen ANP

Als het aan wielerploeg EF Pro Cycling ligt dan wordt de Ronde van Italië zondag beëindigd. Eurosport meldde donderdag dat het team van manager Jonathan Vaughters daartoe een verzoek heeft ingediend bij de internationale wielerunie UCI en de organisatoren van de Giro. Vaughters maakt zich zorgen over het aantal coronabesmettingen in het peloton, maar de UCI wees zijn voorstel al van de hand.

Op de eerste rustdag waren er elf positieve coronagevallen waaronder Steven Kruijswijk. Zijn ploeg Jumbo-Visma en het Australische Mitchelton-Scott hadden een aantal besmettingen in de staf en besloten daarop de Giro te verlaten. EF stelt dat de bubbel waarin de betrokkenen bij de Giro zitten is aangetast en dat beter kan worden besloten voor de tweede rustdag van maandag de ronde te beëindigen. Er zouden anders nog veel meer teams voortijdig naar huis kunnen vertrekken.

UCI-voorzitter David Lappartient vond het geen goed idee. "We worden nu geconfronteerd met de uitdaging om het seizoen af te werken. Dit lukt alleen als we met dezelfde instelling van samenwerking en eenheid in het profwielrennen verdergaan", reageerde de Fransman. Vaughters liet via Twitter nog weten niet gedreigd te hebben met een voortijdig vertrek. "Het lijkt ons alleen de beste optie in de huidige situatie. We rijden liever door tot in Milaan. En als de volgende ronde tests aantoont dat dat veilig is, zullen we dat doen."

Nieuws

menu