Wiegman wil zich niet bemoeien met haar opvolging

Wiegman wil zich niet bemoeien met haar opvolging

Wiegman wil zich niet bemoeien met haar opvolging ANP

Sarina Wiegman wil zich niet bemoeien met wie haar moet opvolgen. De succesvolle bondscoach vertrekt na de Olympische Spelen van 2021 naar het nationale team van Engeland.

"Ik vind dat ik daar niks over mag zeggen, dat is niet aan mij. Dat is echt iets voor de KNVB om mee aan de slag te gaan", zei Wiegman tijdens haar digitale perspresentatie. Tientallen Engelse journalisten maakten via Zoom kennis met Wiegman, die vanuit het stadion van ADO Den Haag de vragen beantwoordde. Ze heeft geen uitgesproken voorkeur voor een geslacht.

"Er is heel erg ingezet op meer vrouwen in het voetbal en daar is heel erg veel werk van gemaakt. Maar uiteindelijk gaat het om kwaliteit. Je moet nu de beste coach of een groep coaches voor de groep zetten die de kans op presteren zo groot mogelijk maken. Het zou geweldig zijn als Nederland door kan groeien. We hebben altijd gezegd dat we geen eendagsvlieg willen zijn en door willen."

Phil Neville

Bovendien wil Wiegman zich nog niet voorzichtig gaan voorbereiden op haar werkzaamheden in Engeland. "Ik heb nog geen speelster gesproken, absoluut niet. Ik wil dat niet verstoren", aldus Wiegman, die ook geen contact zoekt met de huidige bondscoach Phil Neville.

"Ik wil dat hij zich kan concentreren op zijn werk en ik ga niet over zijn schouder meekijken. Maar natuurlijk zal ik het Engelse voetbal de komende periode wel in de gaten houden. Maar ik wil benadrukken dat ik komend jaar nog in dienst ben van de KNVB."

Wiegman heeft nog geen idee welke stafleden er mogelijk met haar mee overstappen naar de Engelse ploeg.