Wiegman selecteert voetbalster Folkertsma weer, Spitse onzeker

Wiegman selecteert voetbalster Folkertsma weer, Spitse onzeker ANP

Sarina Wiegman, de bondscoach van de voetbalsters van Oranje, heeft Sisca Folkertsma weer opgeroepen voor het EK-kwalificatieduel met Rusland. De 23-jarige middenveldster van FC Twente werd sinds de Algarve Cup, begin 2019, niet meer geselecteerd wegens een gescheurde kruisband.

Sherida Spitse ontbreekt mogelijk, omdat ze door haar Noorse club Valerenga nog niet is vrijgegeven. De FIFA heeft samen met de UEFA bepaald dat clubs vanwege de coronacrisis invitaties voor hun spelers kunnen weigeren. Dat mag als spelers bij aankomst in hun vaderland een verplichte quarantaine van meer dan vijf dagen te wachten staat. Bij terugkeer uit Rusland zou Spitse een verplichte quarantaineperiode van tien dagen kunnen wachten. Om de mogelijke absentie van Spitse op te vangen heeft Wiegman 24 speelsters opgeroepen.

Keeper Loes Geurts ontbreekt zeker omdat ze een hersenschudding heeft opgelopen. Ze wordt vervangen door Daphne van Domselaar (20), de keeper van Onder 23.

Oranje neemt het op vrijdag 18 september in Moskou op tegen Rusland. De voetbalsters hebben alle zes de gespeelde duels in de kwalificatiereeks gewonnen.

Nieuws

menu