Wie klopt Romano Hummel dit seizoen?

Wie dit seizoen in aanmerking wil komen voor de hoofdprijzen op de grasbanen moet eerst afrekenen met Romano Hummel. Zo veel werd wel duidelijk tijdens de start van het nieuwe seizoen in Balkbrug. De coureur uit Hoogkerk reed zondagmiddag de concurrentie zoek.

Henry van der Steen (Oude Bildtzijl) weet zich tijdens de internationale grasbaanrace in Balkbrug achtervolgd door Jarno de Vries (Surhuisterveen)

Henry van der Steen (Oude Bildtzijl) weet zich tijdens de internationale grasbaanrace in Balkbrug achtervolgd door Jarno de Vries (Surhuisterveen) Foto: Gert Bos

Met zijn gewaagde rijstijl is Hummel populair onder de vele toeschouwers uit binnen- en buitenland. „Er ist verrückt”, roept een Duitse liefhebber wanneer Hummel voorbij snelt. Met ware doodsverachting gooit hij zijn machine bijna plat de bochten in. Het is niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens een buitengewoon effectieve techniek. Het leverde Hummel vorig jaar naast de Nederlandse titel ook het Europees kampioenschap op. De concurrentie in eigen land zal dit seizoen voornamelijk moeten komen van Dave Meijerink en Gorredijkster Jannick de Jong.

Ziek