Wervelend FC Utrecht zet opmars voort bij zwak Willem II: 0-6

Wervelend FC Utrecht zet opmars voort bij zwak Willem II: 0-6 ANP

FC Utrecht heeft in de Eredivisie de smaak te pakken. De ploeg van coach René Hake was in Tilburg veel te sterk voor een zwak Willem II: 0-6. De klinkende zege was geenszins geflatteerd. Binnen 20 minuten leidden de bezoekers al met een ruime marge: 0-3.

Voor FC Utrecht was het de vijfde competitiezege in een ongeslagen serie van zes duels. De opbloeiende formatie van Hake klom naar de zevende plek op de ranglijst.

De Utrechtse voorsprong van 3-0 bij de rust viel nog mee gezien de vele kansen die de wervelende bezoekers creëerden. Vrijwel elke aanval leverde een serieuze doelpoging op. Sander van de Streek was de beste man bij FC Utrecht. Hij scoorde twee keer en stelde in de 3e minuut Hidde ter Avest in staat om de score te openen.

Petrovic

De Tilburgse afweer rammelde ook na de pauze aan alle kanten. Al snel kwam Bart Ramselaar tot scoren op aangeven van Ter Avest. Na ruim een uur pikten ook Gyrano Kerk en Mark van der Maarel nog een doelpuntje mee.

Voor nummer 17 Willem II was het de tweede zware nederlaag onder leiding van de nieuwe trainer Zeljko Petrovic. Vorig weekeinde verloren de Tilburgers met 5-0 bij Feyenoord. Petrovic debuteerde eind vorige maand met een zege tegen hekkensluiter FC Emmen (2-0). Komende woensdag komt concurrent ADO Den Haag op bezoek.

Nieuws

menu