Met het kampioenschap begint de pittige klus pas in volleybalstad Sneek. 'Je moet uitkijken dat je geen ravage achterlaat'

Met het behalen van het kampioenschap in de eerste divisie is het werk pas goed begonnen. Het werk voor VC Sneek, dat ook met het mannenteam de sprong naar de nationale top wil maken. De belangrijkste slag moet buiten de lijnen worden geslagen. ,,Een bedrijfsplan is cruciaal’’, zegt de man die ‘het kunstje’ eerder flikte.

Tom van den Boogaard doet de blokkering van Set Up maar weer eens pijn.

Tom van den Boogaard doet de blokkering van Set Up maar weer eens pijn. Foto: Henk Jan Dijks

Van nervositeit is geen sprake. De volleyballers van VC Sneek maken er in de volgestroomde thuishal een leuke kampioenswedstrijd van. Gadegeslagen door onder andere de sportieve legendes uit eigen gelederen – Jan Posthuma, Olof van der Meulen en Ronald Zoodsma – en een deel van de Sneker vrouwenselectie, wordt Set Up genadeloos van de vloer getimmerd. De ploeg uit IJsselmuiden wordt slechts 51 punten gegund: 25-13, 25-17, 25-11, 25-10. Halverwege het eenzijdige duel maakt de thuisploeg een rondedansje en staan de supporters op om te applaudisseren. Officieel had de thuisclub namelijk nog twee sets nodig om de titel en bijbehorende promotie naar de topdivisie (één niveau onder de eredivisie) veilig te stellen.