'Wereldploeg' Black Boys telt 16 nationaliteiten, WK wordt in Sneek met gemengde gevoelens gevolgd. 'Iraanse ploeg heeft volk verraden'

Qatar heeft het wereldkampioenschap, Black Boys een wereldelftal. De selectie van de Sneker zondag-vierdeklasser herbergt maar liefst zestien nationaliteiten. Drie spelers volgen het WK met meer dan normale belangstelling, want hun geboorteland is van de partij. Er wordt opvallend genoeg met gemengde gevoelens gekeken.

Spitsuur voor het doel van de uit Iran afkomstige Black Boys-doelman Ali Javidrad tijdens de met 1-2 verloren wedstrijd tegen THOR.

Spitsuur voor het doel van de uit Iran afkomstige Black Boys-doelman Ali Javidrad tijdens de met 1-2 verloren wedstrijd tegen THOR. Foto Niels de Vries

Op alfabetische volgorde: Angola, Bosnië, Congo, Eritrea, Gambia, Haïti, Iran, Ivoorkust, Kameroen, Koerdistan, Marokko, Nederland Nigeria, Soedan, Somalië, Turkije. Die landen zijn vertegenwoordigd in de selectie van Black Boys. De trainers Richard Venema en de onverslijtbare Jappie Booy komen met Engels en handen en voeten een heel eind.

Nieuws

menu