Werder meldt akkoord met Ajax over Klaassen

Werder meldt akkoord met Ajax over Klaassen ANP

Ajax en Werder Bremen zijn het eens over een transfer van Davy Klaassen. Dat meldt de Duitse club op Twitter. Volgens technisch directeur Frank Baumann is de overgang vrijwel rond. "Het zal tot een overgang komen. Het gaat nu alleen nog om de laatste details en formaliteiten."

De 27-jarige middenvelder wil zelf graag terugkeren bij Ajax, de club waarvoor hij tot 2017 uitkwam. In dat jaar vertrok hij naar Everton en een jaar later volgde een overstap van de Premier League naar de Bundesliga, waar Werder Bremen zijn nieuwe werkgever werd. "Ajax en Werder zijn het eens geworden over een transfer van Davy", meldt Baumann.

"Hij is nog niet bij ons", zei trainer Erik ten Hag eerder op zondag na de nederlaag van 1-0 van Ajax bij FC Groningen. "Het is geen geheim dat we interesse in hem hebben. Ik hoop dat het in orde komt. Maar je weet het niet."

Bij Werder Bremen maakte Klaassen in 81 wedstrijden 16 doelpunten en noteerde hij 13 assists. Klaassen, die vanaf 2004 de jeugdopleiding van Ajax doorliep, wist zich vorig seizoen met de Duitse club ternauwernood op het hoogste niveau te handhaven.

Nieuws

menu