Werder Bremen begint in mineur aan nieuw seizoen in Bundesliga

Werder Bremen begint in mineur aan nieuw seizoen in Bundesliga ANP

Werder Bremen, dat vorig seizoen ternauwernood ontsnapte aan degradatie uit de Bundesliga, is in mineur begonnen aan de nieuwe competitie. De ploeg van trainer Florian Kohfeldt ging op eigen veld met 4-1 onderuit tegen Hertha BSC. Bij de rust leidden de bezoekers al met 2-0 dankzij treffers van Peter Pekarik en Dodi Lukebakio. Na de rust zorgde Matheus Cunha voor 0-3, waarna Davie Selke de achterstand even verkleinde. Invaller John Córdoba herstelde in de laatste minuut de marge van drie doelpunten.

Bij Werder Bremen werden de Nederlanders Davy Klaassen en debutant Tahith Chong, gehuurd van Manchester United, gezamenlijk in de 64e minuut gewisseld. Deyovaisio Zeefuik mocht bij Hertha BSC in de 81e minuut invallen. Zijn ploeg- en landgenoten Karim Rekik en Daishawn Redan bleven op de bank.

Het duel tussen Eintracht Frankfurt en het gepromoveerde Arminia Bielefeld eindigde in 1-1. De bezoekers traden aan met debutant Mike van der Hoorn en PSV-huurling Ritsu Doan in het basisteam. Bas Dost speelde in de aanval van de thuisclub.

Hoffenheim won met 3-2 bij FC Köln. Andrej Kramaric was de gevierde man bij de bezoekers. De Kroaat scoorde drie keer. Zijn laatste treffer viel in de extra tijd. Joshua Brenet viel in de extra tijd in bij Hoffenheim, ploeggenoot Melayro Bogarde bleef op de bank.

Aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw was met FC Augsburg met 3-1 te sterk voor FC Union Berlin. Freiburg won met 3-2 bij het gepromoveerde VfB Stuttgart.

Nieuws

menu