Welke club pakt door op Milan van Ewijk? Naast PSV ook FC Augsburg geïnteresseerd in rechtsback van SC Heerenveen

Milan van Ewijk in duel met Dusan Tadic.

Milan van Ewijk in duel met Dusan Tadic. Foto: ANP

Clubs hebben zich nog niet gemeld bij SC Heerenveen voor Milan van Ewijk, maar dat is een kwestie van tijd. De rechtsback staat volop in de belangstelling, onder meer van PSV en FC Augsburg.

De voorbije transferperiode was er al concrete interesse van onder meer Fulham en Sporting Portugal, terwijl PSV de verrichtingen van Van Ewijk al langer nauwgezet volgt. Laatstgenoemde club is nog steeds geïnteresseerd in de 22-jarige rechtsback en wil mogelijk deze zomer doorpakken.

Volgens het ED wordt het transferbedrag voor Van Ewijk ingeschaald op tussen de 4 en 5 miljoen euro. Zeker is echter dat deze indicatie niet door Heerenveen is gemaakt. Heerenveen zal nu nog geen vraagprijs noemen: dat verslechtert de onderhandelingspositie en bovendien staat Van Ewijk bij meerdere clubs hoog op het lijstje. Vooralsnog heeft niemand zich officieel gemeld bij het Abe Lenstra-stadion, al wordt ook daar verwacht dat daar binnenkort verandering in komt.

Zo is er belangstelling vanuit diverse clubs uit de Championship en Premier League en zit ook FC Augsburg geregeld op de tribune voor Van Ewijk. Augsburg staat momenteel dertiende in de Bundesliga.

De ontwikkelingen rondom van Milan van Ewijk worden ook besproken in Omroep Abe , de voetbalpodcast over SC Heerenveen van de LC.