Wegracer Rea wint 1e race WK Superbike in Assen, Van der Mark 4e

Wegracer Rea wint 1e race WK Superbike in Assen, Van der Mark 4e ANP

De Britse motorcoureur Jonathan Rea heeft op het circuit van Assen de eerste race gewonnen in het WK Superbike. De wereldkampioen, die op zijn Kawasaki vanaf poleposition was vertrokken, kwam na negentien ronden met een voorsprong van 3 seconden op zijn landgenoot Scott Redding over de finish.

De Turk Toprak Razgatlioglu eindigde als derde en Michael van der Mark kwam voor eigen publiek als vierde binnen. Liefst zeven coureurs haalden, voornamelijk door valpartijen, de eindstreep niet. Van der Mark startte vanaf de negende positie.

De eerste race werd na een zware crash van Jonas Folger een paar ronden voor het einde afgevlagd. De Duitser was na zijn valpartij bij kennis waarna hij in het medisch centrum op het circuit de eerste behandelingen onderging. Daarna werd Folger naar het ziekenhuis in Assen gebracht voor nader onderzoek.

Voor Rea was het zijn dertiende zege in Assen. Daarmee is hij de eerste coureur in het WK Superbike die op hetzelfde circuit dertien races weet te winnen. Het was zijn derde seizoenszege in een hoofdrace. In een sprintrace zegevierde hij tot dusver eveneens drie keer. Die korte wedstrijd staat in Assen zondagochtend op het programma waarna de tweede hoofdrace volgt.

In de WK-stand leidt Rea met 206 punten, gevolgd door Razgatlioglu met 199 punten. BMW-rijder Van der Mark neemt met 94 punten de achtste plek in.

Nieuws

Meest gelezen