Weerzien scheidsrechter Nijhuis en Schmidt bij PSV - Feyenoord

Weerzien scheidsrechter Nijhuis en Schmidt bij PSV - Feyenoord ANP

De KNVB heeft Bas Nijhuis aangesteld als scheidsrechter voor de topper zondag in Eindhoven tussen PSV en Feyenoord. Nijhuis botste dit seizoen al twee keer met PSV-trainer Roger Schmidt, die zelfs voor een wedstrijd werd geschorst naar aanleiding van uitspraken over de scheidsrechter na het duel met Sparta Rotterdam. PSV staat in de Eredivisie op de tweede plaats, met 8 punten meer dan Feyenoord dat de vijfde plek inneemt.

In oktober kreeg Nijhuis na de wedstrijd Vitesse - PSV (2-1) stevige kritiek van Schmidt, omdat hij na het terugkijken van de tv-beelden een strafschop voor de Eindhovenaren terugdraaide. "Alleen als je als scheidsrechter echt een grote fout maakt, ga je de beelden terugkijken. En dit was niet een 100 procent foute beslissing. Misschien kent hij de regels niet", foeterde Schmidt destijds.

Begin dit jaar liet de Duitser zich weer negatief uit over Nijhuis. Schmidt beweerde na het duel met Sparta dat Nijhuis gezegd zou hebben dat hij bewust in het nadeel van PSV had gefloten. "Niet tegen mij, maar hij heeft het gezegd", aldus Schmidt. "Dus hij is niet professioneel. Dit is de tweede keer dat ik het zo ervaar. En daar ben ik echt niet blij mee." Het leidde tot een onderzoek van de aanklager en een schorsing voor Schmidt.

Feyenoord won eind januari in De Kuip met 3-1 van PSV. Toen was Dennis Higler de scheidsrechter.

Nieuws

menu