Weer zware nederlaag voor trainer Van Bronckhorst

Weer zware nederlaag voor trainer Van Bronckhorst ANP

Giovanni van Bronckhorst heeft opnieuw een zware nederlaag moeten incasseren in de Chinese competitie. De Nederlandse trainer verloor met zijn club Guangzhou R&F de tweede competitiewedstrijd van het seizoen tegen landskampioen Guangzhou Evergrande Taobao met 5-0. Van Bronckhorst debuteerde zondag met een 3-0-nederlaag tegen Shenzhen FC in de Super League, waarvan de start vanwege de coronacrisis met bijna vijf maanden was uitgesteld.

"Al met al een zeer teleurstellend begin voor mezelf, maar ook voor het team en de club", zei de 45-jarige Rotterdammer toen. "We hebben nog dertien wedstrijden te gaan, maar het moet wel veel beter, want wat ik nu heb gezien, is niet de manier waarop ik het team wil zien spelen."

Ook het tweede duel kende echter een teleurstellend verloop voor Guangzhou R&F. Paulinho, de Braziliaanse aanvoerder van Guangzhou Evergrande, opende al vroeg de score. De kampioensploeg van trainer Fabio Cannavaro liep daarna uit naar een royale zege. Van Bronckhorst zit met zijn ploeg in groep A, met Dalian als vaste speelstad. De duels uit poule B, met daarin ook acht clubs, zijn in Suzhou.

Nieuws

menu