Weer trainer ontslagen in Belgische voetbalcompetitie

Weer trainer ontslagen in Belgische voetbalcompetitie

Weer trainer ontslagen in Belgische voetbalcompetitie ANP

De Belgische competitie is pas vijf speelrondes onderweg, maar weer heeft een club zijn trainer ontslagen. Racing Genk, dat pas 5 punten pakte, zette dinsdag trainer Hannes Wolf aan de kant. Een dag eerder werd László Bölöni ontslagen bij AA Gent.

Wolf werkte sinds november vorig jaar bij Genk, dat enkele maanden daarvoor kampioen was geworden. De 39-jarige Duitser had daarvoor in eigen land VfB Stuttgart en Hamburger SV onder zijn hoede. Zijn ploeg stond vorig seizoen op de zevende plaats toen de competitie vanwege het coronavirus werd afgebroken.

De nederlaag maandag bij Beerschot (5-2) was voor de clubleiding reden om Wolf te ontslaan. "De clubleiding is van oordeel dat er een 'reset' nodig is om de kentering in te zetten", meldde de club van spits Cyriel Dessers dinsdag. Assistent Domenico Olivieri neemt voorlopig de taken van Wolf over.

AA Gent stuurde maandag met Bölöni al voor de tweede keer dit seizoen de trainer weg. De 67-jarige Roemeen was slechts 25 dagen in dienst, als opvolger van de Deen Jess Thorup.