Weer een Zuid-Afrikaanse voetbalinternational omgekomen

Weer een Zuid-Afrikaanse voetbalinternational omgekomen ANP

Voor de tweede keer in amper een maand tijd is een Zuid-Afrikaanse voetbalinternational omgekomen bij een auto-ongeluk. De 25-jarige verdediger Motjeka Madisha van Mamelodi Sundowns kwam in de nacht van zaterdag op zondag door een ongeluk om het leven. "Met grote droefheid vernemen we het overlijden van Motjeka Madisha, verdediger van 'Bafana Bafana' en Mamelodi Sundowns", schrijft de nationale voetbalploeg op Twitter. "We zijn geschokt en kapot."

Bondscoach Molefi Ntseki omschrijft de 14-voudig international als een echte prof. "Professioneler dan Madisha zijn ze niet. Hij was altijd de eerste die het trainingsveld op liep en de laatste die weer naar huis ging. Hij lachte altijd en deed precies wat er van hem werd gevraagd. Hij was een rijzende ster."

Vorige maand kwam met Anele Ngcongca ook al een Zuid-Afrikaanse international om het leven bij een auto-ongeluk. De 33-jarige verdediger speelde het grootste deel van zijn carrière in België bij Racing Genk. Ngcongca kwam ruim vijftig keer in actie voor 'Bafana Bafana'. Ook hij speelde recent nog voor Mamelodi Sundowns, de club die zaterdag het 50-jarig bestaan vierde.

Nieuws

menu