Weer coronageval en twee quarantaines bij Cambuur, geen oefenduel met Emmen

Cambuur oefent vrijdagavond niet tegen FC Emmen. Dat besluit is donderdag genomen nadat opnieuw een speler positief testte op corona. Ook moeten twee anderen in quarantaine. ,,Een domper na een prima trainingskamp in Epe”, reageert trainer Henk de Jong.

De spelers van Cambuur tijdens de training op Ameland.

De spelers van Cambuur tijdens de training op Ameland. FOTO HENK JAN DIJKS

,,Er waren geen klachten, geen signalen. We hebben allerlei voorzorgsmaatregelen genomen, ons aan alle regels gehouden en dan is het balen dat er toch een positieve test is. Zonde voor de speler vooral, en voor de twee anderen die in quarantaine moeten.”

Vorige week bleken al twee spelers en een staflid positief te testten. Afgelopen maandag volgden nog twee spelers. ,,Al met al hebben we dus niet genoeg spelers voor een volwaardige wedstrijdselectie, dus ik heb FC Emmen-trainer Dick Lukkien gebeld dat het niet door kon gaan”, zei De Jong, die net als de spelers donderdagmiddag net thuis was toen een speler een positieve testresultaat ontving.

De club wil desgevraagd over de namen van de betrokkenen geen uitspraken doen, maar in Epe werd duidelijk dat Issa Kallon, David Sambissa, Jamie Jacobs en Marco Tol ontbraken. In tegenstelling tot de speler waar het nu om gaat, is de verwachting dat een of misschien meerdere spelers van dat viertal komende week langzaam terugkeren bij de groep.