Wedstrijd tussen Cambuur en Jong PSV gaat niet door vanwege coronabesmettingen bij PSV

Cambuur na penalty's tegen RKC door in beker. FOTO ANP/ROY LAZET

De wedstrijd tussen Jong PSV en Cambuur gaat maandagavond niet door. In verband met een groot aantal coronabesmettingen bij de Eindhovenaren is besloten de wedstrijd uit te stellen.

In ieder geval vijf spelers van Jong PSV zijn besmet met het coronavirus. Na de testuitslagen van de testen van afgelopen zaterdag is gebleken dat de selectie van Jong PSV kwantitatief niet meer voldoet aan de KNVB-eisen.

„Nu een te grote groep in een keer besmet is geraakt, is na overleg tussen de clubarts van PSV en de bondsarts van de KNVB besloten de wedstrijd uit te stellen. Het eerste doel is nu om de situatie bij Jong PSV onder controle te krijgen”, meldt de KNVB. Op dit moment is het nog niet bekend wanneer de wedstrijd ingehaald gaat worden.

Algemeen directeur Ard de Graaf meldt dat er „niets anders op zit” dan de wedstrijd uit te stellen. „Ondanks een groot aantal afwezigen aan onze kant hadden we graag gespeeld vanavond, maar we weten allemaal in wat voor bijzondere tijden we momenteel leven.” Hij wenst iedereen bij (Jong) PSV beterschap.

PSV kreeg eerder deze week nul op het rekest van de KNVB, toen een verzoek werd ingediend om de wedstrijd tegen ADO Den Haag van afgelopen zondag uit te stellen. Die wedstrijd moest gespeeld worden, ondanks negen coronagevallen in de A-selectie.

In de podcast KOKO Radio werd de wedstrijd tegen Jong PSV alvast voorbeschouwd, maar werd ook gesproken over de jonge talenten in de selectie van Cambuur. Beluister de podcast hieronder:

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Cambuur