Speelschema en uitslagen WK voetbal in Qatar: lees hier wanneer de Oranje-selectie van Louis van Gaal in actie komt

Het Nederlands elftal voor aanvang van de wedstrijd tegen België op 25 september. Foto: ANP

Bondscoach Louis van Gaal heeft vrijdag bekendgemaakt welke 26 spelers hij meeneemt naar het WK in Qatar. De geselecteerde spelers verzamelen maandag in Zeist, waar ze één training afwerken op Nederlandse bodem. Een dag later vliegt de selectie naar Doha.

Vijf dagen later, zondag 20 november, staat in het Al Bayt Stadion in Al Khawr het openingsduel van het WK 2022 geprogrammeerd: Qatar - Ecuador. De wedstrijd in poule A, de groep van het Nederlands elftal, begint om 17.00 uur (Nederlandse tijd).

Senegal

Oranje komt de volgende dag, maandag 21 november, voor het eerst in actie. De mannen van Louis van Gaal spelen in het Al Thumama Stadium in Al Thumama tegen Senegal, de ploeg van sterspeler Sadio Mané die in februari de Afrika Cup won. De aftrap is om 17.00 uur.

Eduacor

Vrijdag 25 november stuit Oranje in het Khalifa International Stadium in Doha op Ecuador, dat pas dinsdag zeker was van WK-deelname. Chili en Peru hadden bij de FIFA protest aangetekend tegen het meespelen van Ecuador-speler Byron Castillo in de WK-kwalificatie. Volgens de bonden was hij niet speelgerechtigd. De FIFA wees het protest af, waarna een gang naar het sporttribunaal CAS volgde. Dat oordeelde dinsdag dat Castillo wel speelgerechtigd was.

Qatar

De laatste tegenstander in poule A is Qatar. De wedstrijd tegen het thuisland wordt dinsdag 29 november gespeeld in het Al Bayt Stadion. De aftrap is een uurtje eerder, 16.00 uur.

Achtste finales

De winnaars en de nummers 2 van elke poule gaan door naar de achtste finales van het WK voetbal 2022. Bij poulewinst speelt Oranje zaterdag 3 december om 16.00 uur tegen de nummer 2 van poule B. In deze groep zijn Engeland, Iran, Verenigde Staten en Wales actief.

Eindigt Nederland op de tweede plek speelt het zondag 4 december om 20.00 uur tegen de nummer 1 van diezelfde poule B.

Kwartfinales

Wint groepswinnaar Oranje zijn achtste finalewedstrijd, speelt het vrijdag 9 december een kwartfinale in het Lusail Iconic Stadion. De aftrap is om 20.00 uur.

Wint het Nederlands elftal als nummer 2 van poule A van de nummer 1 van poule B, staat het zaterdag 10 december in de kwartfinale. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Al Bayt Stadion. Aftrap: 20.00 uur.

Halve finales en finale

De beide halve finales staan dinsdag 13 en woensdag 14 december om 20.00 uur geprogrammeerd. De verliezers spelen zaterdag 17 december om 16.00 uur een troostfinale, waarna zondag 18 december de finale plaatsvindt. Aftrap in het Lusail Iconic Stadion is om 16.00 uur.

Bekijk alle poules, het volledige speelschema, alle uitslagen en de standen in onderstaande graphic.

Nieuws

menu