Vuelta start met warme en winderige eerste etappe

Vuelta start met warme en winderige eerste etappe ANP

De eerste heuvelachtige etappe van de Vuelta lijkt meteen een pittige te worden. Bij de start is het zo'n 27 graden en er staat een stevige zuidoostenwind met kans op waaiers, voorspelt Weeronline. Later in de etappe kan het ook gaan regen.

De uitgestelde Ronde van Spanje, die dit jaar eigenlijk zou plaatsvinden van 14 augustus tot en met 6 september, gaat van start met een heuvelachtige eerste etappe. De race brengt de renners van Irún naar Arrate. Na een vlakke aanloop volgen drie beklimmingen van de derde categorie en een slotklim van de eerste categorie.

Dinsdag is het overwegend bewolkt en behoorlijk warm, met in Irún 27 graden. Er waait een matige zuidoostenwind en onderweg kan een spat regen vallen. Aan de finish is het met een graad of 21 een stuk koeler.

De dagen daarna koerst het peloton door Baskenland. Woensdag belooft een droge dag te worden met temperaturen rond 23 graden. Op donderdag is het buiig en een graad of 17. De slotklim brengt de renners op deze dag naar 1735 meter hoogte en daar zal het slechts een graad of 10 zijn.

Nieuws

menu