Vrouwenteam SC Heerenveen organiseert sponsorloop voor zichzelf

Jamie Altelaar (rechts) vecht een duel uit met Sherida Spitse tijdens het bekerduel tussen SC Heerenveen en Ajax. FOTO HENK JAN DIJKS

De speelsters van het vrouwenteam van SC Heerenveen houden op 1 juni een sponsorloop, door hun zelf omgedoopt tot ‘Cashtafette’. De voetbalsters willen geld ophalen voor de stichting waarin de club is ondergebracht.

De speelsters gaan in 15 uur 150 kilometer lopen. De route voert langs zoveel mogelijk sponsoren. De start is bij Moofpeople in Barneveld en de speelsters eindigen bij Ausnutria in Heerenveen. Voorzitter Jessica Roosenburg van de club: “We zijn een jonge stichting, een startup. Het elftal van SC Heerenveen Vrouwen bestaat al bijna vijftien jaar, maar wij zijn als stichting nog maar twee jaar onderweg. Waarvan we veertien maanden te maken hebben met Covid-19.”

Volgens haar heeft de stichting weinig vet op de botten en ook nagenoeg geen recht op NOW-steun. ,,Maar er worden wel extra kosten gemaakt terwijl geen publiek welkom is.” Met de sponsorloop wil de stichting tijd kopen, want het wordt allemaal rooskleuriger, zegt Roosenburg. „Om die tijd te creëren willen we knallen met deze Cashtafette.”

Nieuws