Vrouwen SC Heerenveen onderuit tegen ADO, Libertas boekt belangrijke zege

Sam Bosma, hier namens Libertas in actie tegen Drs. Vijfje, scoorde twee keer tegen Os Lusitanos.

Sam Bosma, hier namens Libertas in actie tegen Drs. Vijfje, scoorde twee keer tegen Os Lusitanos. Foto Meint de Vries

De vrouwen van SC Heerenveen hadden vrijdag niks in te brengen tegen ADO Den Haag, terwijl de zaalvoetbalsters van Libertas overtuigden in Amsterdam.

Heerenveen wist na een helft spelen dat het eigenlijk al een verloren wedstrijd speelde tegen het bezoekende ADO. Voor rust hadden de gasten al drie keer gescoord, waarvan de eerste twee binnen een kwartier na de aftrap. Spits Jaimy Ravensbergen (komend seizoen bij FC Twente ploeggenoot of opvolger van Fenna Kalma uit Haskerhorne) maakte er twee, net als ploeggenote Liz Rijsbergen. Kalma speelt zondag met koploper Twente bij Fortuna, zaterdag staat Ajax-Feyenoord op het programma in de vrouweneredivisie.

Belangrijke zege Libertas

In de kampioenspoule van de eredivisie zaalvoetbal won Libertas het belangrijke duel met Os Lusitanos, de nummer drie van de ranglijst, met 2-5. Met die uitslag mochten de Amsterdamse vrouwen hun handen nog dichtknijpen, want Libertas was veel sterker. Dat was mede te danken aan Sam Bosma en Jessie Prijs, die na een wat mindere periode weer in goede vorm verkeren. Beiden scoorden twee keer.

Uitblinker was echter Silke van der Wal. Naast de vijf treffers die Libertas maakte, werd ook nog vijf keer op paal en lat geschoten. Vrijdag staat de topper op het programma, als Marlène op bezoek komt in Damwâld. Zoals het er nu naar uitziet, gaat de titelstrijd tussen die formatie uit Heerhugowaard en Libertas.