Vrouwen Harkemase Boys trots op Platte Kar-trofee

Harkemase Boys-aanvoerster Jacqueline Dam met de Platte Kar-trofee. Rechts Jolanda de Poel, links teammanager Marije Olijve.

Harkemase Boys-aanvoerster Jacqueline Dam met de Platte Kar-trofee. Rechts Jolanda de Poel, links teammanager Marije Olijve. Foto Pieter van der Woude

De voetbalsters van Harkemase Boys hebben zaterdagmiddag de Platte Kar-trofee, aangeboden door de Leeuwarder Courant, in ontvangst genomen. De trofee is opgedragen aan Laura van der Heide. Zij was tot haar plotselinge overlijden, in juni vorig jaar, linksback van de ploeg.

Het idee van de Platte Kar-trofee ontstond afgelopen voorjaar binnen de sportredactie van de LC. Het idee kwam voort uit de uitbraak van het coronavirus, waardoor alle voetbalcompetities abrupt werden stopgezet. Vele teams bleven hierdoor verstoken van de al zeker lijkende kampioenschappen en de bijbehorende ritjes op de platte kar. Om dat ‘leed’ enigszins te verzachten, mochten deze ploegen zich aanmelden voor de trofee, om zodoende in 2020 alsnog een prijs te kunnen winnen.