Vrouwen Harkemase Boys trots op Platte Kar-trofee

Harkemase Boys-aanvoerster Jacqueline Dam met de Platte Kar-trofee. Rechts Jolanda de Poel, links teammanager Marije Olijve. Foto Pieter van der Woude

De voetbalsters van Harkemase Boys hebben zaterdagmiddag de Platte Kar-trofee, aangeboden door de Leeuwarder Courant, in ontvangst genomen. De trofee is opgedragen aan Laura van der Heide. Zij was tot haar plotselinge overlijden, in juni vorig jaar, linksback van de ploeg.

Het idee van de Platte Kar-trofee ontstond afgelopen voorjaar binnen de sportredactie van de LC. Het idee kwam voort uit de uitbraak van het coronavirus, waardoor alle voetbalcompetities abrupt werden stopgezet. Vele teams bleven hierdoor verstoken van de al zeker lijkende kampioenschappen en de bijbehorende ritjes op de platte kar. Om dat ‘leed’ enigszins te verzachten, mochten deze ploegen zich aanmelden voor de trofee, om zodoende in 2020 alsnog een prijs te kunnen winnen.

Uit de meer dan twintig aanmeldingen koos de sportredactie van de LC voor de vrouwen van Harkemase Boys 1, die in de vijfde klasse op het randje van het kampioenschap stonden. Namens het team schreef Jolanda de Poel dat de ploeg het kampioenschap had willen opdragen aan Laura van der Heide. Laura, draagster van een donorhart, overleed in juni 2019 plotseling, tijdens het dorpsfeest in Harkema. Ze was 20 jaar. ,,Laura was altijd van de partij’’, aldus Jolanda. ,,Ze zag zó uit naar het kampioenschap en de rondrit op de platte kar. Wij willen deze trofee aan haar opdragen. Deze is voor haar.’’

Zaterdagmiddag leverde LC-sportverslaggever Peter van der Meeren de unieke, want eenmalige, trofee af op sportpark De Bosk. ,,We zijn hier enorm trots op. Het is mooi dat Laura ook op deze manier altijd bij ons is’’, aldus aanvoerster Jacqueline Dam. De complete selectie was aanwezig bij de uitreiking en ging vervolgens op pad voor de eerste competitiewedstrijd. Die leverde in Nieuw-Roden een klinkende 5-0 zege op.

Nieuws

menu