Vriendin van Tourwinnaar Pogacar laatste op WK

Vriendin van Tourwinnaar Pogacar laatste op WK ANP

Zondag vierde ze in Parijs het feest van haar vriend Tadej Pogacar mee, zaterdag deed de Sloveense wielrenster Urska Zigart zelf mee aan de wegwedstrijd voor vrouwen bij de WK in Italië. De 23-jarige renster van de ploeg Alé BTC Ljubljana haalde de finish, maar wel als laatste. Zigart gaf 33 minuten en 33 seconden toe op winnares Anna van der Breggen.

Van de bijna 150 deelneemsters haalden er 105 het einde van de wedstrijd. Zigart was de laatste die over de streep kwam. "Ik heb een hele dag maagproblemen gehad, maar wou per se uitrijden. Tadej zal het morgen wel beter doen dan ik", zei de Sloveense.

Haar vriend, die maandag zijn 22e verjaardag vierde, behoort tot de favorieten voor de wereldtitel in de wegwedstrijd bij de mannen op zondag. Pogacar reed een week geleden, op de voorlaatste dag van de Tour de France, zijn landgenoot Primoz Roglic uit het geel in de individuele tijdrit. Hij werd een dag later gehuldigd als winnaar van de Tour de France. Zondag rijden de twee rivalen samen in de Sloveense ploeg.

Nieuws

menu