Vrees bewaarheid voor Joost van Aken en SC Heerenveen: verdediger loopt zware knieblessure op

Joost van Aken tijdens het competitieduel van SC Heerenveen met AZ (0-2).

Joost van Aken tijdens het competitieduel van SC Heerenveen met AZ (0-2). Foto: ANP

Slecht nieuws voor Joost van Aken en SC Heerenveen. De 28-jarige verdediger heeft een zware knieblessure opgelopen en wacht een maandenlange revalidatie.

Joost van Aken verdraaide vorige week in het oefenduel met Vitesse (1-1) zijn knie. Vrij snel na afloop van de wedstrijd werd duidelijk dat de eerste diagnose er niet goed uitzag.

De vrees van Van Aken en Heerenveen werd bewaarheid toen na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat hij een zware knieblessure heeft opgelopen. Van Aken, die eerder in zijn loopbaan meerdere keren moest herstellen van fysieke malheurs, zal maandenlang moeten revalideren.

,,Dit is ongelooflijk balen”, reageerde trainer Kees van Wonderen. ,,Ik heb alleen nog kort via de app contact met hem gehad. Joost had al een slecht voorgevoel en helaas is dat nu bevestigd. Een exacte diagnose moet uitwijzen hoe lang het herstel precies duurt, maar dat gaat sowieso maanden duren.”

Naast de kwetsuur van Van Aken was er nog meer slecht nieuws uit de ziekenboeg van Heerenveen. Timo Zaal heeft in de wedstrijd met de beloften tegen SC Cambuur (1-2 overwinning voor Heerenveen) een enkelblessure opgelopen en komt voorlopig niet in actie.