Voorzitter Napoli: waarom vindt return in Barcelona plaats?

Voorzitter Napoli: waarom vindt return in Barcelona plaats? ANP

Aurelio De Laurentiis, de voorzitter van Napoli, weet niet waarom de return tegen FC Barcelona in de achtste finales van de Champions League per se in de Spaanse stad gespeeld moet worden. In die regio, aangemerkt als brandhaard van het coronavirus, zijn de maatregelen onlangs verscherpt.

Napoli en FC Barcelona speelden het eerste duel, eind februari, met 1-1 gelijk. Op zaterdag 8 augustus staat de return op het programma.

"Ik hoor veel verwarring en angstige geluiden uit Spanje komen, maar de UEFA doet alsof er niks aan de hand is", zei De Laurentiis tegenover Italiaanse media. "Ik vind het onbegrijpelijk dat de return nog altijd gepland staat in een stad waar de situatie rond het coronavirus kritiek is. Wat is er nodig om te zeggen: ga niet naar Barcelona, maar laten we die return in Portugal, Duitsland of Genève afwerken? Als de UEFA de Champions League en de Europa League graag in Portugal en Duitsland wil afmaken, kunnen we de return daar ook wel spelen."

De andere drie confrontaties waarvan de returns nog gespeeld moeten worden, zijn Juventus - Olympique Lyon, Manchester City - Real Madrid en Bayern München - Chelsea. De kwartfinales vinden plaats op neutrale bodem.

Nieuws

menu