Voorwaardelijke geldstraf voor anti-Waalse spreekkoren fans

Voorwaardelijke geldstraf voor anti-Waalse spreekkoren fans ANP

De disciplinaire commissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag een voorwaardelijke geldstraf van duizend euro opgelegd aan Waasland-Beveren wegens anti-Waalse spreekkoren van supporters op bezoek bij Moeskroen in maart.

In de laatst afgewerkte wedstrijd van het seizoen 2019-2020, dat door de coronacrisis voortijdig werd stilgelegd, namen enkele fans van Waasland-Beveren in Le Canonnier - het stadion van Moeskroen - in de 82e minuut de beruchte woorden "Les Wallons, c'est du caca", oftewel "Walen zijn poep", in de mond.

"De vrije meningsuiting is niet onbegrensd, de spreekkoren zijn respectloos en ongepast en horen niet op een voetbalveld. We zullen ons blijven verzetten tegen elke vorm van kwetsende spreekkoren tegen bepaalde bevolkingsgroepen", zei Chris Van Den Bossche namens de bond.

Clubadvocaat Tom Rombouts van Waasland-Beveren vroeg om clementie omdat het slechts om een beperkt aantal fans ging en de spreekkoren ook van korte duur waren. Waasland-Beveren probeert de daders op te sporen.

Nieuws

menu