Voormalig spits Hrubesch terug als opleider bij HSV

Voormalig spits Hrubesch terug als opleider bij HSV ANP

Voormalig spits en Duits international Horst Hrubesch gaat de jeugdopleiding van Hamburger SV leiden. Bij die club maakte de aanvaller tussen 1978 en 1983 furore met zijn bijdrage aan het behalen van drie landstitels en het winnen van de Europa Cup 1 in 1983. Hrubesch was in die periode goed voor 96 doelpunten.

Bij HSV, de club die sinds twee jaar op het tweede niveau uitkomt, moet hij de jeugdopleiding van nieuw elan voorzien. Hrubesch, in zijn actieve loopbaan van de bijnaam Das Ungeheuer (het monster) voorzien, werd als bondscoach van de olympische selectie tweede op de Spelen van Rio 2016. Ook behaalde hij in de zestien jaar dat hij als jeugdcoach voor de Duitse bond actief was Europese titels met de onder 19 en onder 21 teams.

"Hij heeft een schat aan ervaring, slaat de juiste toon aan tegen jonge voetballers en is een echte HSV-man", onderbouwde bestuurder Jonas Boldt de komst van Hrubesch. HSV streeft ernaar zelf meer spelers op te leiden voor de hoofdmacht, die ook dit seizoen promotie naar de Bundesliga net misliep.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport