Voormalig kampioen Rojer in eerste ronde dubbelspel uitgeschakeld

Voormalig kampioen Rojer in eerste ronde dubbelspel uitgeschakeld ANP

Jean-Julien Rojer is op Wimbledon in de eerste ronde van het mannendubbelspel blijven steken. Rojer verloor samen met zijn partner Marcelo Arévalo uit El Salvador van de Amerikanen Jack Sock en Denis Kudla. Het werd 7-6 (4) 6-3 6-4.

Rojer en Arévalo wonnen begin deze maand nog Roland Garros. Voor de 40-jarige Rojer, de nummer 11 van de wereld, was dat zijn derde grandslamtitel. In 2015 schreef hij Wimbledon op zijn naam en in 2017 de US Open.

Wesley Koolhof wist zich met de Brit Neal Skupski wel te plaatsen voor de tweede ronde. Koolhof en Skupski waren de Argentijnen Facundo Bagnis en Diego Schwartzman met 6-3 7-5 6-3 de baas.

Middelkoop

Matwé Middelkoop gaf met zijn Australische partner Luke Saville een 2-0-voorsprong in sets uit handen. Middelkoop en Saville verloren met 2-6 4-6 7-6 (4) 6-3 6-3 van João Sousa uit Portugal en de Australiër Jordan Thompson. Onlangs haalde Middelkoop op Roland Garros nog de halve finales, toen met Rohan Bopanna uit India.

In het vrouwendubbelspel bereikten Demi Schuurs en Arianne Hartono de tweede ronde. Het Nederlandse duo was met 6-3 6-4 te sterk voor het Britse duo Jodie Burrage/Eden Silva.

Nieuws

menu