Voormalig Duits international Höwedes (32) stopt

Voormalig Duits international Höwedes (32) stopt ANP

Voormalig Duits international Benedikt Höwedes stopt op zijn 32e met voetballen. De verdediger, die de afgelopen twee jaar voor Lokomotiv Moskou uitkwam, wil meer tijd met zijn gezin doorbrengen. Höwedes kwam tot 44 interlands en veroverde met Duitsland in 2014 in Brazilië de wereldtitel.

"Ik was onlangs met mijn vrouw en zoon in een camper in Zuid-Frankrijk. Ik merkte dat ik zo gelukkig was dat mijn zoon bij me was. Voetbal was opeens zo onbelangrijk", vertelde Höwedes aan magazine Der Spiegel. "Mijn zoon is nu 21 maanden oud en in mijn tijd bij Moskou was ik niet in staat van hem te genieten. Dat deed me pijn."

Höwedes voetbalde het grootste deel van zijn loopbaan bij Schalke 04. Na een jaar op huurbasis bij Juventus vertrok hij in 2018 naar Rusland. Lokomotiv accepteerde het besluit van de verdediger zijn contract in te leveren.

Höwedes is de zevende speler uit de Duitse selectie die in 2014 wereldkampioen werd, die stopt. Twee weken geleden verraste André Schürrle nog met een afscheid op 29-jarige leeftijd.

Nieuws

menu