Voorbeschouwing: SC Heerenveen met basisdebutant Siem de Jong tegen Fortuna Sittard

Siem de Jong begint in de basis bij SC Heerenveen, dat zondagmiddag om 14.30 uur de competitie hervat tegen Fortuna Sittard.

,,Siem de Jong start”, zegt trainer Johnny Jansen gedecideerd. ,,We moeten met hem gedoseerd de volgende stappen maken. We hebben immers een heel drukke maand.” Heerenveen speelt vanaf zondag tot en met eind januari zeven wedstrijden.

De club heeft met de aanvallende middenvelder een individueel programma gemaakt. De Jong heeft de afgelopen jaren relatief weinig gespeeld. Heerenveen wil overbelasting logischerwijs voorkomen.

,,Siem heeft de afgelopen weken op trainingen laten zien dat hij goed kan voetballen”, aldus Jansen. ,,Het is een intelligente jongen, die weet waar de ruimtes liggen. Hopelijk laat hij ons elftal beter voetballen en wordt hij een rustpunt op het veld. Bovendien is hij met zijn ervaring een verlengstuk voor de technische staf.”

Coronavirus

Heerenveen mist tegen Fortuna Sittard sowieso twee voetballers die positief hebben getest op het coronavirus. De club maakt vanwege privacyredenen niet bekend om wie het gaat.. ,,We krijgen morgen (zaterdag, red.) de nieuwe testuitslagen weer”, aldus Jansen. ,,Dat blijft altijd een spannend moment.”

Nieuwkomers Syb van Ottele en Ariel Harush zitten nog niet bij de selectie. De winterse versterkingen – Heerenveen legde vooralsnog vier spelers vast – stemmen Jansen tot tevredenheid. ,,De concurrentie neemt toe. Dat is alleen maar goed.”

Vermoedelijke opstelling SC Heerenveen: Mulder; Akujobi, Van Hecke, Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo, J. Veerman, De Jong; Nygren, H. Veerman, Van Bergen.

Nieuws

menu