Voorbeschouwing: Cambuur wil gehavend NAC niet onderschatten, twijfels over inzetbaarheid keeper Sonny Stevens

Cambuurtrainer Henk de Jong heeft zijn spelers gewaarschuwd niet te licht over het duel van dinsdag tegen NAC Breda te denken. De koploper uit Brabant mag dan gehavend zijn door coronabesmettingen, maar er staat volgens de coach nog altijd een prima ploeg.

Na eerder al zes coronabesmettingen en een uitgestelde wedstrijd tegen De Graafschap, kwamen daar vorig week nog een vijftal gevallen en allerlei thuisquarantaines bij in Breda. Het leidde ertoe dat ook het duel met Cambuur werd uitgesteld: in plaats van afgelopen vrijdag werd dat dinsdag. Inmiddels zijn enkele spelers weer terug bij de Brabanders, maar wie er nou wel en niet inzetbaar zijn is voor De Jong en zijn staf moeilijk in te schatten.

„NAC heeft sowieso een goede selectie. Zelfs als er meerdere spelers wegvallen, staat er heus nog een goede ploeg”, aldus De Jong. „We doen het zelf de laatste weken prima en scoren veel (Cambuur maakte in de laatste drie zeges vijftien goals, red.), maar dat betekent niet dat we er te licht over moeten denken.”

Geen corona, wel andere personele problemen

Bij de Leeuwarders zijn op dit moment geen coronagevallen. Wel zijn er andere personele problemen. Zo is niet duidelijk of Sonny Stevens fit genoeg is om te spelen, terwijl reservedoelman Pieter Bos nota bene sinds deze week geblesseerd is. Door een voetkwetsuur is hij zes tot acht weken afwezig. Ragnar Oratmangoen en Issa Kallon zijn er ook niet bij.

Wel terug in de selectie zijn spits Delano Ladan en middenvelder Robin Maulun. Of zij spelen, is onbekend. De Jong wilde zijn basisopstelling nog niet prijsgeven.

Beluister hieronder de podcast KOKO Radio, waarin ook gesproken werd over Cambuur: