Voorbeschouwing Ajax-Heerenveen: Wie vervangt geblesseerde Arjen van der Heide?

SC Heerenveen moet het zondagmiddag in het uitduel met Ajax (14.30 uur) stellen zonder Arjen van der Heide. De vleugelaanvaller heeft enkelklachten.

Van der Heide is de enige speler die ontbreekt in de wedstrijdselectie van Johnny Jansen. ,,Arjen loopt al een tijdje met een zere enkel”, zei de trainer van SC Heerenveen, die nog niet vooruit wilde lopen op de hersteltijd van zijn aanvaller. ,,Hij is er tegen Ajax in ieder geval niet bij. We moeten het voorin dus anders oplossen.”

Vermoedelijk kiest Jansen voor Ulysses Llanez of Benjamin Nygren als vervanger van Van der Heide. Laatstgenoemde kwam in de slotfase van de winterse transferperiode over van Genk. Nygren was ruim een week geleden nog niet wedstrijdfit voor het oefenduel met Heracles (1-2), maar zou zondag tegen Ajax kunnen starten.

,,Ajax loopt over van kwaliteit”, blikte Jansen vooruit op het duel met de Amsterdammers. ,,Maar wij krijgen daar ruimte om te counteren. Daar ligt een kracht van ons. Wat dat betreft verwacht ik dat onze wedstrijd tegen Ajax niet heel veel anders zal zijn dan laatst tegen FC Utrecht.” Heerenveen hield twee weken geleden een punt over aan de uitwedstrijd in de Galgenwaard (1-1).

Nieuws

menu