Voor Hateboer gaat er met Atalanta - Ajax een wens in vervulling

Voor Hateboer gaat er met Atalanta - Ajax een wens in vervulling ANP

Voor Hans Hateboer gaat er dinsdagavond een wens in vervulling als hij voor Atalanta aan de aftrap staat voor een thuisduel met Ajax in de Champions League. "Ik hoopte al een tijdje dat we ze zouden treffen", bekent de rechtsback, die bijna drie jaar voor zijn Italiaanse club actief is. "Dit is echt speciaal voor me."

De 26-jarige verdediger was uitgenodigd voor de afsluitende persconferentie voor de tweede groepswedstrijd van de koningsklasse van het Europese clubvoetbal. Hij vormt samen met Marten de Roon en Sam Lammers een kleine Nederlandse enclave in de selectie van trainer Gian Piero Gasperini. Hateboer, geboren in het Groningse Beerta, is het Italiaans aardig machtig. Hij spreekt de taal in een hoog tempo, zonder te haspelen en soms zelfs met temperament.

"Met FC Groningen heb ik natuurlijk vaak tegen Ajax gespeeld", legde Hateboer uit aan de aanwezige Italiaanse journalisten. "Maar het is wel bijzonder om nu met een buitenlandse ploeg Ajax te treffen. Zonde dat er geen publiek aanwezig mag zijn. Familie en vrienden van me waren hier graag naar toe gekomen."

Sterker geworden

Atalanta heeft de zomer benut om twee grote tribunes van stadion Stadio Atleti Azzurri d'Italia grondig te renoveren. Daardoor hoeft de nummer 3 van het afgelopen seizoen niet meer uit te wijken naar Milaan, zoals in het vorige seizoen. "Ook daarom is het jammer dat onze fans nu niet welkom zijn", beseft de achtvoudig international van Oranje.

Hateboer weet hoe belangrijk voetbal voor de inwoners van Bergamo is. De successen van zijn ploeg vorig seizoen in de Serie A en Champions League waren kleine lichtpuntjes in tijden van groot coronaleed. Heel Bergamo leeft dinsdagavond weer mee als Atalanta het tegen Ajax opneemt. Overal in de stad wapperen al blauw-zwarte vlaggetjes, de clubkleuren van de formatie die het Paris Saint-Germain afgelopen seizoen in de kwartfinale van de Champions League erg lastig maakte.

Atalanta begon vorige week uitstekend aan het nieuwe Europese seizoen, met een uitzege op FC Midtjylland (0-4). Ajax liet te veel kansen liggen tegen Liverpool (0-1) en loopt nu het risico al op 6 punten achterstand van de Italiaanse tegenstander te komen. "Wij hebben ons elftal van vorig jaar aardig intact weten te houden", vertelt Hateboer. "We zijn denk ik nog wel iets sterker geworden. Ajax heeft spelers verloren maar blijft een goede tegenstander. Het is even afwachten hoe ze gaan spelen, met Daley Blind achterin of op het middenveld. Maar ze zullen het niet makkelijk tegen ons krijgen."

Nieuws

menu