Volleybalsters VC Sneek melden zich vanwege coronabesmettingen af voor bekertoernooi

De volleybalsters van VC Sneek trekken zich terug uit het nationale bekertoernooi, dat vrijdag start. De afmelding vloeit voort uit het feit dat vier leden van de selectie positief zijn getest op corona.

VC Sneek zou vrijdagavond in Capelle aan den IJssel de kwartfinale spelen tegen VCN. Nu daarvoor is afgezegd, bereikt VCN de halve finale. Het later spelen van de bekerwedstrijd is geen optie, omdat volleybalbond Nevobo het volledige toernooi in het Paasweekeinde wil afwerken. De halve finales worden zaterdag gespeeld en de finales, bij zowel de vrouwen als mannen, vinden paasmaandag plaats in Martiniplaza te Groningen.

,,Het is ontzettend jammer, maar uit het oogpunt van de gezondheid van speelsters, staf en ook hun familieleden en werkgevers vinden wij het niet verantwoord om te spelen’’, aldus Erik Drenth, bestuurslid van VC Sneek.

,,Bovendien zijn niet alle positief geteste speelsters en/of stafleden voldoende hersteld om de geplande kwartfinale te spelen. Vanuit sportief oogpunt betreuren we het natuurlijk dat we dit besluit hebben moeten nemen, maar we willen echt geen enkel risico nemen. We hebben er begrip voor dat het bekertoernooi gewoon volgens planning wordt gehouden. Daarvoor is er al heel veel in werking gezet.’’

'Wij gaan geen enkel risico nemen'

VC Sneek heeft niet overwogen om te spelen zonder de positieve selectieleden. ,,Voor wat betreft de speelsters zou je de selectie dan moeten aanvullen met volleybalsters uit het tweede. Die hebben de afgelopen maanden echter een stuk minder, of niet, getraind.’’

De speelsters die geen klachten hadden, hebben deze week getraind. ,,De positief geteste speelsters uiteraard niet’’, aldus Drenth. ,,We gaan daar de komende week ook voorzichtig mee om. Als je traint, kun je er even uitstappen als het niet gaat. In een wedstrijd kan dat niet. En stél dat iedereen na donderdag klachtenvrij is, dan nóg is het niet verantwoord om meteen een dag later een wedstrijd op topniveau te spelen. Wij gaan geen enkel risico nemen met de gezondheid van speelsters en stafleden.’’

De voltallige selectie van VC Sneek schaart zich achter de beslissing van het bestuur om het bekertoernooi te laten schieten. Van de twaalf speelsters werken er zes in de zorgverlening, onder andere in het MCL te Leeuwarden.

Na het paasweekeinde bekijken selectie en bestuur van de Sneker vereniging of er nog wel kan worden gespeeld in de kampioensgroep. Op zaterdag 10 april staat de uitwedstrijd tegen VC Zwolle op het programma. Als VC Sneek wint, is de ploeg zeker van de derde plaats en is het seizoen voorbij. Bij verlies wacht nog een beslissende thuiswedstrijd tegen VC Zwolle.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
VC Sneek