Volleybalsters VC Sneek hervatten competitie, onder 'nieuwe' coach, met keurige zege

Jeffrey Scharbaai coacht VC Sneek tegen Apollo. Rechts Henriette ter Steege, die hem hem inmiddels als hoofdtrainer heeft opgevolgd. FOTO NIELS WESTRA

De volleybalsters van VC Sneek zijn de tweede seizoenshelft prima begonnen. In Gennep werd zondagmiddag de volle buit gepakt tegen FAST: 1-3 (23-25, 21-25, 25-23, 18-25).

Het was meteen ook het eerste succesje onder leiding van Henriëtte ter Steege, die tot het vertrek van hoofdcoach Jeffrey Scharbaai diens assistente was. Scharbaai stopte twee weken geleden, vooral omdat de resultaten tegenvielen.

Zelfvertrouwen

VC Sneek staat na 13 wedstrijden nog altijd zevende, maar de goede start onder leiding van Ter Steege was belangrijk om de Limburgse club (negende) op grotere achterstand te zetten. Dit met het oog op de play-offs, waar plaats is voor acht teams.

Belangrijk voor het Sneker zelfvertrouwen was zondagmiddag dat in de slotfases van de eerste twee sets achterstanden werden weggewerkt. In de eerste seizoenshelft liet de ploeg zich regelmatig na de 20 punten nog de kaas van het brood eten. Tegen FAST werd in de eerste set een 19-18 achterstand omgezet in winst, terwijl in de tweede set werd doorgedrukt na een 20-18 achterstand. Op 21-21 werden 4 punten op rij gescoord.

Ruime voorsprong

In de derde set gaf FAST (met de uit Sneek afkomstige Lisan Siemonsma in de gelederen) de toon aan. VC Sneek keek bijna voortdurend tegen een achterstand van 5 punten aan. Het werd op 24-23 nog spannend, maar de thuisclub pakte de set.

Verder lieten Ter Steege c.s. het niet komen. In de vierde set werd een ruime voorsprong genomen, maximaal 9 punten. FAST kwam nog tot 17-21, maar het scherp serverende VC Sneek liet zich niet verrassen.

Nieuws

Meest gelezen