Volleyballer Rutger Zoodsma maakt transfer in België

Rutger Zoodsma namens Achel. FOTO DIRK APERS

Rutger Zoodsma verkast in België van volleybalclub. De 24-jarige Sneker gaat in de hoogste divisie spelen voor VBC Waremme.

De 2,06 meter lange Rutger Zoodsma kwam anderhalf seizoen uit voor Tectum Achel. Met deze ploeg had de zoon van oud-international Ronald Zoodsma zich voor het uitbreken van het coronavirus geplaatst voor de play-offs om de landstitel. Die extra competitie is niet gespeeld, het seizoen in België wordt niet afgemaakt.

Tectum Achel mag volgend seizoen Europees volleybal spelen en versterkte zich onder andere met Rik van Solkema uit Nijehaske, vorig seizoen in de eredivisie namens Dynamo Apeldoorn topscorer. Zoodsma had wel willen blijven, maar kreeg van Waremme een goed contract aangeboden. ,,Ik word weer prof. We gaan twee keer per dag trainen met een ambitieuze jonge ploeg. Ook belangrijk: mij is een basisplaats toegezegd’’, aldus de Sneker.

Hij weet dat Waremme (in het Nederlands Borgworm geheten, een plaats met 15.000 inwoners, zo’n 50 kilometer onder Luik) afgelopen seizoen op de achtste en laatste plaats eindigde. ,,Maar ze hebben veel pech gehad. Het kan volgend seizoen alleen maar beter gaan.’’

Nieuws

menu