Volendam trakteert Cambuur op ruime nederlaag, 0-4

Issa Kallon in gevecht om de bal met John Murkin van FC Volendam. Foto: Henk Jan Dijks

Cambuur is in eigen stadion tegen de eerste nederlaag in de voorbereiding op het nieuwe seizoen opgelopen. Na overtuigende zeges op eredivisionisten PEC Zwolle en Emmen was eerstedivisionist Volendam vrijdagavond in Leeuwarden met 0-4 te sterk.

Voorafgaand aan het duel werd Cambuur opgeschrikt door een positieve coronatest van een van de spelers. Die mededeling leek een verlammende werking te hebben op de ploeg van Henk de Jong. Nog voordat het eerste kwart van de wedstrijd was verstreken stond het al 0-2.

Cambuur speelde met een compleet andere defensie dan vorig seizoen. David Sambissa, Erik Schouten en Calvin Mac-Intosch zaten niet bij de selectie en Doke Schmidt begon als reserve. Alex Bangura, Sven Nieuwpoort, Kellian van der Kaap en Jasper ter Heide vormden voor de gelegenheid de achterste linie.

Die ging in de tiende minuut niet vrijuit bij de 0-1 van Martijn Kaars. In het centrum zag Van der Kaap er niet goed uit en kon Kaars de voorzet vanaf de rechterkant binnen lopen. Nog geen tien minuten later kreeg Ibrahim El Kadiri over de linkerkant een vrije doortocht, waarna hij Sonny Stevens beheerst passeerde.

Diezelfde Stevens kon acht minuten na de pauze weer vissen. Nick Doodeman was nu degene die een voorzet binnen liep, nadat Mart Dijkstra een verkeerde pass van achteruit gaf. Volendam bleef in de omschakeling een continue plaag voor de Cambuur-defensie.

Met tal van wissels probeerde trainer Henk de Jong het tij nog te keren, maar Cambuur scoorde niet en creëerde ook nauwelijks kansen. In de slotfase kopte Mike Eerdhuijzen zelfs nog de 0-4 binnen.

Nieuws

menu