Voetbaltrainer Daum (66) wil weer een club

Voetbaltrainer Daum (66) wil weer een club ANP

Sinds zijn ontslag als bondscoach van Roemenië zit Christoph Daum zonder werk. Maar de Duitse trainer zint nog steeds op een rentree. "Ik ben nog niet klaar, maar ik zit in de comfortabele positie dat ik kan zeggen: ik moet niets", vertelt hij in Duitse media. Daum was in zijn lange loopbaan onder meer trainer bij FC Köln, Bayer Leverkusen en Club Brugge en van 2016 tot 2017 bondscoach van de nationale voetbalploeg van Roemenië.

In 2000 leek Daum bondscoach van Duitsland te worden tot hij beschuldigd werd van cocaïnegebruik. Toen uit een test naar voren kwam dat dat daadwerkelijk klopte, kon hij die baan vergeten. Ook bij Leverkusen was hij niet meer welkom, waarna Daum zijn loopbaan in het buitenland voortzette. Later keerde de markante trainer terug in Duitsland als trainer van Köln en Eintracht Frankfurt.

Een dienstverband bij Schalke 04 had Daum wel zien zitten. Eind september werd David Wagner bij de club uit Gelsenkirchen ontslagen. "Ik ben een kind van het Ruhrgebied, ik houd van de mentaliteit daar", zegt hij. "Maar van wat ik er van weet heeft Schalke zich vervreemd van zijn DNA. Ze willen een manier van voetballen die niet bij Schalke past."

Nieuws

menu