Voetbalster Spitse is er over twee jaar gewoon bij op het EK

Voetbalster Spitse is er over twee jaar gewoon bij op het EK ANP

Sherida Spitse is in 2022 gewoon van de partij op het EK in Engeland. Dat zei de recordinternational van Oranje na het veiligstellen van deelname aan dat eindtoernooi. Estland werd met 7-0 verslagen.

"Over twee jaar ben ik er gewoon bij", was Spitse stellig. "Ik ben nog maar 30 en vind het nog zo leuk. En zolang ik me fit voel en bijvoorbeeld goed herstel na wedstrijden ga ik net zo lang door totdat het klaar is. Maar dat gevoel heb ik nog lang niet."

Spitse was er al bij in 2009, op het eerste EK ooit voor de voetbalsters van Oranje. "Het contrast met nu is natuurlijk groot, want toen was er echt ontlading. Maar het blijft speciaal voor ons om kwalificatie af te dwingen, want hier knok je heel hard voor als team", bekende de middenveldster, die bij absentie van Sari van Veenendaal de captain was.

Makkelijke avond

"Het was een makkelijke avond voor ons. Een aantal jaar geleden hadden we het moeilijker en dat laat zien dat we echt stappen hebben gemaakt. We hebben toch weer het EK gehaald en dat moet je toch maar even doen. En de manier waarop; we hebben mooie goals gemaakt en we zijn bijna niet op onze helft geweest."

Spitse, die al haar 179e interland speelde, nam tegen Estland uit een penalty de 4-0 voor haar rekening.

Nieuws

menu