Voetbalster Smits volgend jaar van PSV naar Wolfsburg

Voetbalster Smits volgend jaar van PSV naar Wolfsburg ANP

Het seizoen is net begonnen, maar voetbalster Joëlle Smits heeft nu al een transfer op zak voor volgend jaar. De 20-jarige spits van PSV verhuist in de zomer van 2021 naar de Duitse kampioen VfL Wolfsburg. Smits, die bij de verliezend finalist in de Champions League onder anderen Oranje-international Dominique Janssen treft, wordt de eerste voetbalster van PSV die voor een transfersom naar het buitenland gaat.

"Dit is een mijlpaal voor PSV", zegt Sandra Doreleijers, manager vrouwenvoetbal van PSV. Het gaat volgens haar om een van de grootste transfers ooit in de eredivisie voor vrouwen.

Smits is net begonnen aan haar tweede seizoen bij PSV. De aanvalster, die vorig jaar al eens werd opgeroepen voor Oranje, maakte vooralsnog 20 doelpunten in 23 wedstrijden voor de club die afgelopen seizoen bovenaan stond toen de competitie werd afgebroken vanwege het coronavirus. In 2018-2019 werd Smits met 25 doelpunten voor FC Twente topscorer van de eredivisie. Het leverde haar een transfer op naar PSV.

Wolfsburg wilde Smits eigenlijk nu al overnemen, maar de betrokken partijen hebben afgesproken dat de spits nog een jaar in Eindhoven blijft. "Wolfsburg is een van de beste clubs in het vrouwenvoetbal", zegt Smits. "Jaren geleden riep ik al dat het mijn droom is om daar ooit te spelen. Ik ben heel blij en trots dat die droom volgend seizoen uitkomt."

Nieuws

menu