Voetbalster Miedema opent eigen Cruyff Court in 'haar' Hoogeveen

Voetbalster Miedema opent eigen Cruyff Court in 'haar' Hoogeveen ANP

Voetbalster Vivianne Miedema heeft woensdag haar eigen Cruyff Court geopend. Dat deed ze in Hoogeveen, waar de spits van de Oranjeleeuwinnen en Arsenal opgroeide. Miedema opende het veld met een potje voetbal, waarbij kinderen uit de buurt het tegen elkaar opnamen tijdens een voetbaltoernooi dat werd georganiseerd door de buurtsportcoaches.

Het Cruyff Court in Hoogeveen lag er al sinds 2006 en werd sindsdien al veelvuldig gebruikt door buurtkinderen. Het veld is onlangs gerenoveerd. Buurtbewoners koesterden al langer de wens om het veld te vernoemen naar Miedema. Daar is met de nieuwe opening van het veld aan voldaan.

"Dit is fantastisch, je eigen Cruyff Court", zegt Miedema. "Soms besef je te weinig hoe belangrijk zo'n plek is voor kids om lekker samen te kunnen voetballen. En dat het dan mijn naam mag dragen, hier in Hoogeveen, daar ben ik trots op."

Miedema hoopt dan ook dat het veld veel gebruikt zal worden. "Ik zal mijn ouders regelmatig langs sturen om dat te checken", zei ze lachend.

De voetbalster werd in 2017 Europees kampioen met Oranje en greep in 2019 WK-zilver.

Nieuws

menu