Voetbalster Groenen wil spelen ondanks drukke maand in Manchester

Voetbalster Groenen wil spelen ondanks drukke maand in Manchester ANP

Jackie Groenen wacht met haar club Manchester United een drukke maand november. Desondanks wil ze de komende twee wedstrijden van Oranje, dat bijna zeker is van deelname aan het EK, gewoon spelen.

Vier wedstrijden in het tijdsbestek van zestien dagen speelt Groenen volgende maand. Tweemaal een duel met stadgenoot Manchester City én een treffen met koploper Arsenal, waar onder anderen Oranje-spits Vivianne Miedema onder contract staat. En vooral die laatste wedstrijd, op zondag 8 november, is van belang.

"We zijn nog ongeslagen en hebben al goede tegenstanders gehad. Maar het wordt een pittige maand november", aldus de 25-jarige Groenen, die 1. FFC Frankfurt vorig jaar inruilde voor een avontuur in Engeland. "Het gaat goed met de club en de nieuwe meiden zijn goed gewend."

Champions League

Plaatsing voor de Champions League is dit seizoen het doel voor United. "Wellicht is dat iets te ambitieus voor een club die pas twee jaar meedoet. Maar het is in Engeland vrij krap aan de top en we hebben er wel de selectie voor."

Mocht Oranje zich vrijdag ten koste van Estland kwalificeren voor het EK van volgend jaar, dan wil Groenen geen rust dinsdag in en tegen Kosovo. "Eigenlijk is daar nog niet zo veel over gesproken, maar dat is aan de bondscoach. Maar naar mijn weten voelt iedereen zich fris", aldus Groenen.

Topper tegen Arsenal

"Ook over de topper tegen Arsenal is het nog weinig gegaan. Wellicht dat het meer ter sprake komt als we ons vrijdag hebben weten te kwalificeren." Iets anders dat weinig ter tafel komt is het woord corona. Groenen: "Eigenlijk heb ik het idee dat iedereen het onderwerp een beetje vermijdt en we voeren er geen hele gesprekken over. We zijn gewoon blij dat alles nog doorgaat."

Bij United kreeg Groenen onlangs gezelschap van Donny van de Beek, die Ajax verruilde voor de grootmacht. "We hebben even met elkaar gesproken, maar elkaar nog niet gezien. Dat is ook lastig omdat de mannen op een ander complex trainen. Hij doet het heel goed bij United en heeft het goed naar zijn zin. En ik vind het hartstikke fijn om een extra Nederlander bij de club te hebben."

Oranje neemt het vrijdagavond in Groningen op tegen Estland. Het duel begint om 19.30 uur.

Nieuws

menu