Voetballers van Brazilië verslaan ook Uruguay

Voetballers van Brazilië verslaan ook Uruguay ANP

De voetballers van Brazilië hebben ook het vierde kwalificatieduel voor het WK van 2022 winnend afgesloten. Ze waren met 0-2 te sterk voor Uruguay. Arthur en Richarlison maakten de doelpunten in Montevideo.

Uruguay eindigde de wedstrijd met 10 man na een rode kaart voor Edinson Cavani, Luis Suárez ontbrak bij de thuisploeg na een positieve coronatest. Brazilië kon geen beroep doen op de geblesseerde Neymar. Voor Uruguay was het pas de tweede nederlaag in de laatste 32 thuisduels.

Argentinië was met 2-0 te sterk voor Peru. Nicolas Gonzalez en Lautaro Martinez scoorden al in het eerste half uur. Ajacied Nicolás Tagliafico speelde de hele wedstrijd voor Argentinië, net als Lionel Messi.

Ecuador gaf Colombia een flink pak slaag (6-1). Venezuela klopte Chili (2-1) en Paraguay speelde gelijk tegen Bolivia (2-2).

Brazilië leidt de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule voor het WK met de volle score van 12 punten uit vier duels. Argentinië volgt op twee punten en Ecuador staat derde met 9 punten. De beste vier ploegen plaatsen zich rechtstreeks voor het WK in Qatar.

Nieuws

menu